Poûlet Basquaise

Neem 2 groene paprika’s vierendelen en van het zaad bevrijden, in smalle reepjes snijden
- 1 bakje champignons in vieren snijden
- 100 gram rauwe ham in reepjes
- 4 kippebouten of filets
- zout en zwarte peper naar smaak
- 1 flinke teen knoflook
- 1 blik gepelde tomaten, de vruchten in vieren snijden
- 1 mespunt Cayennepeper
- bloem
- 5 takjes peterselie

Wrijf de kippebouten in met zout en peper en haal deze door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote braadpan en bak de kip snel lichtbruin.

Voeg de knoflook hieraan toe, de gepelde tomaten met vocht, de paprika, de champignons, de cayennepeper en de ham. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten met een deksel sudderen.

Daarna het deksel verwijderen en het geheel nog eens 30 minuten laten garen waarbij je het kookvocht laat inkoken.

Af en toe omscheppen en zo nodig op smaak brengen met zout en peper.

De peterselie fijn knippen en erover strooien.

Serveer dit pikante gerecht met volkorenrijst.